به گزارش مشرق به نقل از فارس، نشست تخصصي کارشناسات و منتقدان فوتبال ايران در قالب برنامه کافه فوتبال با حضور اهالي فوتبال از جمله حسن حبيبي، رضا رجبي، ناصر ابراهيمي، محمد پنجعلي، محمدحسن انصاريفرد، عبدالرحمن شاهحسيني، حسن روشن، سعيد فائقي، کاظم اوليايي، علي لطيفي، محمد مؤمني و کارشناسان داوري از جمله علي خسروي و مصطفي مميز و 2 تن از نمايندگان مجلس، حشمتا.. فلاحتپيشه و سيد جلال يحييزاده و همچنين مسئولان فدراسيون فوتبال به ميزباني کافه فوتبال با مديريت ناصري و همت فدراسيون در کمپ تيمهاي ملي شب گذشته برگزار شد.
در اين جلسه کارشناسان، منتقدان و اهالي فوتبال در حضور مسئولان فدراسيون در مورد اساسنامه فدراسيون و مجمع هيأت رئيسه فدراسيون به بحث و بررسي پرداختند.
ابتداي جلسه با صحبتهاي فائقي، معاون اسبق سازمان تربيت بدني آغاز شد. وي با اشاره به فرهيخته بودن جمع اهالي فوتبال، در مورد ورزش و فوايد آن به صحبت کردن پرداخت و خواستار تداوم چنين جلساتي شد.
تاج در ادامه اين جلسه وارد بحث شد و از حضار خواست تا ضمن انتقاد، رعايت ادب را هم بکنند. وي در مورد انتشار اساسنامه گفت: آن را با ايراد ثبت کرديم و در آن نوشتيم که قرار نيست تمام دردهاي فوتبال را درمان کند. شايد اين اساسنامه نتواند نقشه راه را مشخص کند، اما با آن ميتوان عملکرد افراد را مشخص کرد.
در ادامه کافه فوتبال، مصطفي مميز، کارشناس داوري فوتبال بحث را اينگونه ادامه داد: ميخواهم در مورد کاري که تخصصش را دارم، حرف بزنم. مشکل داوري ما اساسا اين است که کسي به داور احترام نميگذارد. بنيان داوري بر اساس شک و ترديد بوده و امروز با نقد کارشناسان تا حدودي اين ابهامات از بين رفته است.
وي افزود: من براي دفاع از داوران ابتدا سعي کردم اعتماد جامعه فوتبال را به دست بياورم، چراکه بدترين نوع دفاع، بد دفاع کردن است.
مميز با سؤال از تاج که با تعويضهاي مکرر رئيس کميته داوران چه اتفاق مثبتي در اين زمينه رخ داده است؛ از وي خواست تا اگر سند مينويسند اين کار با حضور کارشناسان انجام شود.
وي انتخاب رئيس کميته داوران را بر حسب رابطه خواند و از مسئولان درخواست کرد تا با تدوين قانون، افراد را انتخاب کرده و از رفتار سليقهاي بپرهيزند.
در ادامه جلسه عزيز محمدي، رئيس سازمان ليگ برتر اساسنامه فدراسيون را منطبق با اساسنامه فيفا دانسته و خواستار خصوصي شدن باشگاههاي دولتي شد. وي با بيان اينکه در برخي استانها براي انتخابات هيأتها اعمال نفوذ ميشود، از فوتباليها خواست تا کار فوتبال را دست بگيرند.
اوليايي، مديرعامل سابق پاس همدان در اين جلسه صحبتهايش را اينگونه آغاز کرد که اگر مديريت ميکنيم بايد استعداد و سواد ان را داشته باشيم. وي از فدراسيون خواست زماني که نميتواند کميته داوران را اداره کند اين نهاد مستقل اداره شود تا در اين مورد منتقدان به مسئولان فدراسيون فوتبال انتقاد نکنند. اوليايي همچنين رئيس شدن عزيز محمدي در اتحاديه فوتبال را در منافات با مقررات دانست.
تاج در ادامه جلسه در مورد انتخاب افاضلي گفت: ما براي وي جلسه گذاشتيم اما يک جا نوشت سرمربي و همه انتقاد کردند. اما او مربي نيست و خودش هم اين موضوع را ميداند.
وي با بيان اينکه اگر امروز دولت کمکش را از فوتبال قطع کند ليگ با حضور 2 تيم آغاز ميشود؛ تأکيد کرد: همان 2 باشگاه هم در پشت پرده از حمايتهاي دولتي برخوردار هستند. وي در اين بخش با با بيان اينکه بايد به سمت خصوصي سازي حرکت کنيم به صحبتهايش پايان داد.
ناصر ابراهيمي، سرمربي سابق تيم ملي نيز که در اين جلسه حضور داشت با اشاره به اينکه در ايران انقلاب ورزشي صورت نگرفت، گفت: بارها اعلام کردهام بايد چيزهاي خوب قبل از انقلاب را امروز در قالب اسلامي دربياوريم. طي 31 سال 15 رئيس تربيت بدني عوض شدهاند، اما در آلمان در 60 سال 5 نفر عوض شدهاند.
وي خواستار جدايي ورزش از سياست شد تا با عوض شدن رئيس جهمور تغييرات به ورزش کشيده نشود.
ابراهيمي الگوبرداري از فوتبال ترکيه را خواستار شد و افزود: بازيکن به تيمهاي پايه پرسپوليس فرستادم، اما 6 ميليون تومان پول از وي خواستند.
ابراهيمي تأکيد کرد: ما امروز زنگ تفريح تيمهاي حاشيه حليج فارس شدهايم و در حال تبديل به تيمهاي درجه سوم هستيم، اما هنوز براي يک پنالتي، قلعهنويي را به مجلس ميکشانيم.
رضا رجبي، ديگر پيشکسوت حاضر در جلسه به شدت از انتخاب افاضلي براي تيم اميد انتقاد کرده و شرايط کار در تيماي پايهاي را سخت و دشوار دانست. وي دراين مورد گفت: امروز در فوتبال پايه شرايطي حاکم است که برخي تن به ناصداقتيها ميهند. وي خواستار تصويب قانوني شد تا بودجهاي جداگانه براي فوتبال پايه در باشگاهها درنظر گرفته شود.
محمد پنجعلي نيز از بيداد کردن روابط در فوتبال پرده بداشت و صحبتهايي را براي حاضرين انجام داد.
در ادامه جلسه کافه فوتبال که به مدت 3:30 ساعت انجام شد؛ عبدالرحمن شاه حسيني، رئيس سابق کميته انضباطي با اعلام اينکه فوتبال ما پتانسيل آن را ندارد که به بخش خصوصي واگذار شود؛ گفت: من با تاج و عزيزمحمدي در مباني اختلاف نداريم و تنها در روشهاي اجرايي اختلاف نظر داريم.
عزيزمحمدي نيز در مورد حفظ سهميههاي ليگ برتري در ليگ قهرمانان آسيا صحبت کرد و گفت: از سعيدلو خواستهام تا سريعتر براي استقلال و پرسپوليس هيأت مديره تشکيل دهند تا مشکلي براي حضورشان در ليگ قهرمانان آسيا پيش نيايد.
علي لطيفي، مليپوش سابق ايران خواستار تشکيل اتحاديه بازيکنان شد و از شاه حسيني بابت دريافت طلبش بعد از 4 سال تشکر کرد.
وي همچنين از فدراسيون خواست به شايعاتي مبني بر اينکه گفته ميشود يک مربي منشوري با کمک يکي از مداحان اهل بيت پروندهاش در کميته انضباطي گم شده است، پاسخگو باشد که تاج آن را در همان لحظه تکذيب کرد.
محمدحسن انصاريفرد، مديرعامل راه آهن يکي از آخرين افرادي بود که به ارائه نظراتش پرداخت. وي کمک دولت به باشگاهها را بي عيب دانسته و دخالت دولت در فوتبال را کار خطايي دانست.
وي فشار سياسي فيفا به فوتبال را امري بي مورد دانست و فيفا را عامل گسترش فوتبال در جهان دانست.
انصاري فرد از خواص خواست تا با هم براي کمک به فوتبال قانوني را تصويب کنند و براي درآمد فوتبال از تلويزيون خواستار تصويب قانون شد.
عزيزمحمدي نيز در همين مورد گفت: مهران مديري با فيلمش نيم ساعت مردم را سر کار ميگذارد و ميلياردها پول در ميآورد، اما در فوتبالي که 500 ميليارد پول رد و بدل ميشود اگر بتوانيم حق فوتبال را بگيريم، ديگر کمک دولتيها را نميخواهيم.
در پايان جلسه سيد جلال يحيي زاده، نماينده مجلس به صحبت براي حاضرين پرداخت. وي گفت: همه دم از قانونگرايي ميزنيم، اما در اجراي آن مشکل داريم. ما طبق برنامه بايد تا پايان برنامه توسعه چهارم تا آخر سال 88 کل ورزش را به بخش خصوصي واگذار ميکرديم. در زمينه تيم هاي استقلال و پرسپوليس هم که رئيس جمهور دستور داد، اتفاقي نيافتاد و بدانيد با دستور کتبي و ... نميتوان خصوصي سازي کرد. تا زماني که ورزش به اين شکل دولتي بماند به قهقرا ميرود.
وي با اتفاقي دانستن حماسه ملبورن افزود: اگر داور گل ايران را افسايد اعلام کرده بود، هيچگاه اين حماسه به وجود نميآمد. بايد براي ادامه راه مربي کاربلد براي تيم ملي فوتبال ايران انتخاب کنيم که علم داشته باشد.
يحييزاده افزود: کجاي قانون نوشته که استقلال و پرسپوليس 2 سال بدون هيأت مديره اداره شوند.
وي در مورد وزارتخانه شدن ورزش گفت: اين کار را کرديم تا وزير پاسخگو باشد تا اگر کار بي ربطي انجام داد به وي کارت قرمز بدهيم. در اين زمينه ديگر اظهار نظر فايدهاي ندارد و کار از دست مجلس خارج شده است.